Vinterkurs 2017

Vinterkurs Finnmark 2017 er vell gjennomført!

Lavinekurs over 2 helger har blitt en tradisjon i NRH Finnmark distrikt. De siste årene har kurset blitt arrangert med en langhelg i Alta og en langhelg i Vadsø. Deltakelsen i år var bedre enn på lenge, med over 20 deltakere, 9 på A/re, 2 på B-nivå og 11 rekrutter. Dette lover godt for rekrutteringen!

Den første helga i Alta hadde vi 3 flotte felt på Biggas på Sennalandet. Nok snø, men også stor skredfare. Med 2 snøskutere gikk transporten til og fra feltene fint, og været kunne faktisk ha vært mye verre. Første dag, fredag var prøvedag. Det var 4 som skulle opp til A-prøve, og resultatet ble slett ikke verst: bestått på 3 av ekvipasjene!

Resten av helga gikk som planlagt med trening i feltene, årsmøte, og så hjemreise på søndag.

Vinterkurs1

Vinterkurs3

Vinterkurs4

Vinterkurs5

2 helger seinere var det klart for en tur til Vadsø. Her hadde vi fått med oss 4 gode hjelpere fra Røde Kors som var til stor nytte med å lage prøvefelt ved Byvannet i sene kveldstimer, skutertransport til og fra feltene, og som spademannskap på prøvene. Dette samarbeidet setter vi stor pris på! Mange av deltakerne fikk bo på Sivilforsvarets anlegg, - tusen takk for lånet i år som i fjor!

Fredag gikk med til graving av treningsfelt, og trening. Vi hadde treningsfelt ved vannverket, Byvannet, Melkevarden og i Karlebotn. Hele 5 ekvipasjer skulle opp til prøve på lørdag, 2 av disse skulle regodkjenne. Resultatet av prøvene ble ikke helt som vi hadde håpet, så alle får en ny sjanse i april. Lørdag kveld var det dugnad på Sivilforsvaret med koking av reinkjøttmiddag med margebein, gumppos og løksaus, og så kursavslutning.

Vinterkurs6

Vinterkurs7

Vinterkurs8

Vinterkurs9

Resultatet av vinterkurset ble til slutt 3 beståtte A/re-prøver og 8 beståtte ekvipasjer i klasse C. Vi gratulerer Sara Kjølås m/ Dalsa, Tonje Halvari m/ Papaya, Malene Celius m/ Romer, Gro Sofie Berg m/ Ajaks, Bjørn-Sverre Larsen m/ Østan, Knut Kaasen m/ A’Zita, Sindre Strandum m/ Silba og Unni Edvardsen m/ Bob med C-godkjenning. Vi gratulerer også Lena Iversen Kaasen m/ Gaia, Karianne Holm-Varsi m/ Vips og Vigdis Johnsen m/ Echo med godkjent A-søksprøver. Resten av deltakerne fikk god trening til ukas arbeid i A og B, og andre fikk en god start på lavinekarrieren i NRH. 

Instruktører var Lena Iversen Kaasen og Heidi Pedersen i Alta og Vadsø, Tore Nicolaysen i Alta og Torbjørn Eggen i Vadsø. Takk for 2 fine helger med topp innsats fra alle involverte!

Vinterkurs10

Vinterkurs11

Vinterkurs13

Vinterkurs14

Vi gleder oss allerede til neste år!

Aktivitetskalender

«

desember 2017

»
Uke M T O T F L S
48         123
49 45678910
50 11121314151617
51 18192021222324
52 25262728293031

Bli medlem

Nyheter fra NRH sentralt